Hrvatski radio

Radio Rijeka

Butković iznio obranu, presuda u četvrtak

23.09.2014.

20:29

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković ponovio je da se ne osjeća krivim za zloporabu položaja i ovlasti, a presuda za taj slučaj očekuje se u četvrtak.

Suđenje Olegu Butkoviću (HDZ), kojega se se tereti da je zlorabeći dužnost gradonačelnika Novog Vinodolskog 2009. platio sedmodnevni boravak u hotelu tadašnjem zamjeniku generalnog direktora Hrvatskih voda Siniši Šircu i njegovoj obitelji, počelo je u veljači ove godine na Županijskome sudu u Rijeci. Širca se kao drugooptuženog tereti za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

Po optužnici Uskoka, Butkovića se tereti da je protuzakonito, novcem Grada Novog Vinodolskog, platio račun od 33.972 kune za sedmodnevni boravak Širca i njegove obitelji u hotelu. Širac je sa suprugom i djecom u hotelu "Novi Spa & Resorts" boravio od 5. do 13. kolovoza 2009., a račun od 29. listopada plaćen je iz gradskog proračuna u studenome te godine.

Butković je danas rekao da je njegov motiv za pozivanje Širca na Ružicu Vinodola, a zatim i za Dan domovinske zahvalnosti, bila želja da se učini nešto korisno za grad te kako je odluka o tome i o sastanku na kojem je bio i Širac donesena na gradonačelnikovu kolegiju na prijedllog čelnika gradskoga komunalnog društva. Istaknuo je da Širca otprije nije poznavao i da nema drugih interesa u vezi s njime. Dodao je da račun na teret gradske uprave ne bi bio plaćen da znao da je Širac poveo i obitelj.

Opovrgnuo je navode člana Uprave hotela "Novi Spa & Resort" Gordana Širole, koji je prije nekoliko mjeseci svjedočio da ga je početkom kolovoza 2009. nazvao Oleg Butković ili njegov otac Srećko i pitao ima li slobodnih apartmana radi rezervacije te da mu je spomenuto ime Siniše Širca. Širola je tada rekao da je poziv primio, zapisao i proslijedio, a račun je, po dogovoru, ispostavljen Gradu Novom Vinodolskom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.