Hrvatski radio

Radio Rijeka

Četiri nova rotora za brži i lakši promet u gradu

23.01.2014.

17:03

Autor: Blanka Uzelac / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi se olakšao promet gradskim ulicama, Grad Rijeka i Hrvatske ceste gradit će četiri nova rotora: na Plumbumu, Martinkovcu, kraj hotela Panorama te na raskrižju Prvomajske, Osječke i Tizianove ulice prema Škurinjama i Belvederu. U planu je i čvor Orehovica te cesta D-403, najavio je gradonačelnik Vojko Obersnel

Izgradnja ceste D-403 od budućega kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali do riječke zaobilaznice kod čvora Škurinje, ušla je u plan Vlade i Hrvatskih cesta. Radovi bi trebali krenuti sljedeće godine,  a dovršetak se očekuje do 2017., rekao je Obersnel. Za izgradnju ceste za sada je predviđeno je 215 milijuna kuna, a ukupna vrijednost investicije je oko 500 milijuna kuna.

Ove bi godine trebala početi prva faza rekonstrukcije čvora Orehovica na istočnom dijelu zaobilaznice, koja će stajati 40 milijuna kuna.

Osim četiriju novih rotora, u planu je i postavljanje novog asfalta na najvažnjijim prometnicama u središtu grada te na istočnom dijelu, kao što su Riva, Adamićeva, Strossmayerova te Ulice Janka Polića Kamova i Šetalište XIII. divizije. Obnavljat će se i mostovi preko Rječine i riješiti problem otpadnih voda.

Započeli su i radovi na preuređenju Koblerovog trga, a sadašnji asfalt ispod gradske ure bit će zamijenjen kamenom. Svečano otvorenje novouređenog Principija u Starom gradu najavljen je za sredinu veljače.Tijekom radova na Principiju pronađen je brončani listić za kojeg se pretpostavlja da potječe iz rimskoga doba, pa će tim povodom biti otvorena izložba. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.