Hrvatski radio

Radio Rijeka

Četvrt stoljeća Maškaranog maratona Radio Rijeke

26.02.2014.

13:01

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najstarija prateća manifestacija, uz koju je Riječki karneval postao višednevni program - Maškarani maraton Radio Rijeke - ove godine trajat će četiri dana na brodu Nina, a počinje u četvrtak 27. veljače.

U subotu u 11 sati u sklopu Maškaranog maratona kuha se 9. Humanitarna maškarana maneštra, ali ne na brodu, već u Bazarikovu prolazu. Maneštru će 8 timova Rotary klubova iz Hrvatske i Slovenije kuhati za Odjel za slabovidnu djecu Osnovne škole Pećine. Kotizacija za rotarijance iznosi 1500 kuna.

Šestu godinu zaredom Maškarani maraton će biti otvoren u suradnji s Grobničkim maškarama, a prije toga će se ispred broda Nina podignuti pust koji ove godine nosi prigodno ime Recesija Recesić.

Gosti 25. izdanja Maškaranog maratona u petak su Pehlinarski feštari, a u subotu je noć meštra Tonija i riječkih maškara. U nedjelju je Maškarani maraton Radio Rijeke s vama u 31. povorci Riječkog karnevala - a onda ćemo u ponedjeljak ujutro svi s karnevala na posao.

Govori glavni urednik programa Radio Rijeke Alen Čemeljić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.