Sinoć je u gradu Cresu održano zanimljivo natjecanje „Čija je janjetina najbolja?“, sa željom brendiranja janjetine hrvatskih otoka.
03.05.2015.
11:17
Autor: Branko Domac
Sinoć je u gradu Cresu održano zanimljivo natjecanje „Čija je janjetina najbolja?“, sa željom brendiranja janjetine hrvatskih otoka.
Natjecale su se ekipe Brača, Paga i Cresa, a za koje su kuhali Pero Vlak za Brač, Marco Sasso za Cres i Ivica Škunca za Pag.
Prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu Corrado Pellizzer iz Rovinja, Andrej Barbieri iz Opatije, te somelier i stručnjak za organoleptiku Aleksandar Noršić iz Zagreba creska i bračka janjetina stoje rame uz rame, dijele prvo mjesto sa 7,5 bodova, dok je paška na trećem mjestu sa samo pola boda manje.
A prema ocjenama 130 gostiju koji nisu znali koju janjetinu jedu paška janjetina osvojila je 77, bračka 105 i creska 160 bodova.
Javlja Branko Domac:
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora