Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cijene nekretnina više ne ovise o procjeniteljima

09.05.2014.

17:18

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uskoro se više ne bi trebalo događati da se procijenjena vrijednost nekretnina dvaju procjenitelja razlikuje nekoliko puta, a kriterije će donijeti Uredba o vrijednosti nekretnina koja na snagu stupa krajem svibnja, čulo se na Forumu poslovanja nekretninama u Opatiji.

Činjenica je da još uvijek ne postoji propis koji regulira procjenu nekretnina, ali nova će Uredba i to promijeniti, rekao je otvarajući skup zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir. Ovo je prvi put da stvaramo zakonodavni okvir koji neće dopustiti da se vrijednost nekretnina ovisi isključivo o volji procjenitelja, kaže Uhlir. 

Dobra je vijest i da je zaustavljen pad tržišta nekretninama, i to nakon pet godina. Ne može se reći da smo dostigli dno, niti da se oporavljamo. Jednostavno se, prema riječima predsjednika Udruženja poslovanja nekretninama Dubravka Ranilovića, ponovno obavlja osnovni broj kupoprodaja nekretnina. Javlja Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.