Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:50 / 10.02.2014.

Autor: Blanka Uzelac

Cupaću 12 godina zatvora za ubojstvo Abramova

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za ubojstvo Aleksandra Abramova, creskog studenta koji je 2009. godine brutalno pretučen i ubijen u središtu Rijeke, prvooptuženi Dušan Cupać dobio je 12 godina zatvora, dok je zbog nepružanja pomoći Dario Cupać osuđen na 5 mjeseci, a Dario Savić na 3 mjeseca zatvora.

Nepravomoćnu presudu danas je objavio sudac Saša Cvijetić na Županijskom sudu u Rijeci. Prvooptuženom Dušanu Cupaću sudilo se u odsutnosti jer je prebjegao u Srbiju, a nitko od optuženih nije bio prisutan na današnjem izricanju presude.

Nije došao ni odvjetnik prvooptuženog Dušana Cupaća. Sudac je naveo da je Cupać pokojnog Abramova tukao takvom silinom s namjerom da ga liši života. Olakotna okolnost jest što do sada nije bio osuđivan, pa je dobio 12 godina zatvora. Do pravomoćne presude Dušan Cupać vjerojatno će ostati u Srbiji jer ima dvojno državljanstvo.

Dario Savić dobio je manju zatvorsku kaznu jer je zvao prvu pomoć, ali sudac smatra da je kriv, kao i Dario Cupać, jer nisu učinili ništa da se ubojstvo spriječi. Ta su dvojica okrivljenika provela u pritvoru oko 6 mjeseci, a s obzirom da im se u presudi ubraja vrijeme provedeno u pritvoru, ako Vrhovni sud potvrdi presudu, neće morati u zatvor. Javlja Blanka Uzelac:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.