Hrvatski radio

Radio Rijeka

D. Pavuna: ''Voda i zrak su svetinja! Riječani su izmanipulirani!''

30.05.2014.

11:14

Autor: Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi hrvatski zero waste simpozij o gospodarenju otpadom održava se u Kampusu na Trsatu. U okviru simpozija hrvatski znanstvenik sa švicarskom adresom, Davor Pavuna govorit će o važnosti dostupne i čiste vode. O tome, ali i o drugim riječkim temama u emisiji Radio Rijeke ''Disco partizani'' Saše Vuksana, Pavuna govori i za naše slušatelje.

Promocija ekološkog sustava postupanja s otpadom koji se temelji na zero waste načelima, odnosno prikupljanju odvojenog otpada u domaćinstvima, cilj je simpozija. Uz predstavnike svih komunalnih društava iz Primorsko-goranske županije, na simpozij dolaze i brojni stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. Ecologic 2014. organizira Krizni eko stožer Marišćina, a program je dvodnevni.

Čini nam se da imamo puno čiste vode, ali je li baš tako? Kolika je opasnost od privatizacije vode? Zašto Austrija ima ministricu za vodu? Iz neznanja je cijela ljudska civilizacija silovala prirodu. Rijeku ne treba reindustrijalizirati, vaši telefoni su danas sredstva za proizvonju, tvrdi Davor Pavuna u razgovoru sa Sašom Vuksanom: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.