Hrvatski radio

Radio Rijeka

Damir Mišković hrvatski počasni konzul u Nigeriji

08.08.2014.

20:22

Autor: Korado Vujnović / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Damir Mišković postao je počasni konzul Hrvatske u Nigeriji. Direktor NK Rijeke bi u toj velikoj afričkoj zemlji trebao zastupati hrvatske gospodarske interese.

Damir Mišković, kao zaposlenik talijanskog industrijalca Gabriela Volpija vlasnika naftnih terminala, transportnih i građevinskih poduzeća u Nigeriji, veći dio godine provodi u okolici Lagosa, najvećeg nigerijskog grada. U novootvorenom diplomatskom predstavništvu Republike Hrvatske u Abuji, glavnom gradu Nigerije obavljat će i dužnost počasnog konzula.

Nigerija je jedna od najbrže rastućih zemalja svijeta, kako u prirodnom prirastu, tako i u gospodarskom rastu što ga potiču nalazišta nafte. Našla se na popisu zemalja zanimljivih hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova koje otvaranjem konzularnih ureda nastoji pomoći hrvatskim tvrtkama uspostaviti poslovne suradnje u nizu zemalja. Sve troškove konzulata snosi počasni konzul.

Upravo bi uspostavljanje suradnje hrvatskih i nigerijskih tvrtki trebao biti glavni zadatak konzula Damira Miškovića koji o svemu, do službene primopredaje dokumenata i imenovanja, o tome ne želi davati izjave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.