Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan Novog Vinodolskog

03.01.2014.

17:14

Autor: Neva Funčić / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan grada obilježava se 6. siječnja, na dan kada je 1288. usvojen Vinodolski zakonik, a ove se godine obilježava i 200. obljetnice rođenja bana i književnika Ivana Mažuranića.

U Novom Vinodolskom u 18 sati počinje svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će kapetanu duge plovidbe Miljenku Žaniću biti uručena nagrada za životno djelo.

Novi Vinodolski smješten je podno obronaka Kapele, a područje obuhvaća 20 naselja: Novi Vinodolski, Bater, Bile, Breze, Crno, Donji Zagon, Drinak, Gornji Zagon, Jakov polje, Javorje, Klenovica, Ledenice, Luka Krmpotska, Novi Vinodolski, Povile, Ruševo Krmpotsko, Sibinj Krmpotski, Smokvica Krmpotska te nenaseljene Krmpotske Vodice, Podmelnik i Zabukovac. Na tom području, prema podacima iz 2001. godine, živi 5282 stanovnika, što je 1,7% populacije županije.

2014. bi za Novi Vinodolski trebala biti dobra investicijska godina, smatra gradonačelnik Oleg Butković i najavljuje, između ostaloga, izgradnju hotela u Kleku i nove marine u Muroskvi:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.