Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:42 / 21.03.2014.

Autor: Marijana Smokvina

Dan oralnog zdravlja za zdrave osmjehe

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

''Svjetskim danom oralnog zdravlja slavimo osmijehe'' tema je ovogodišnjeg dana posvećenog osmjehu, ustima i zubima. Dan oralnog zdravlja je 20. ožujka, a 21. ožujka su program tim povodom organizirali u Ugostiteljskoj školi u Opatiji.

Na sad već tradicionalnom doručku u opatijskoj školi okupili su se predstavnici Medicinskog fakulteta, Primorsko-goranske županije, te KBC-a Rijeka.

Tamo je bio i ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji je istaknuo da žele potaknuti sve, a posebno roditelje da vode računa o prevenciji karijesa kod djece. Ukupni troškovi liječenja problema sa zubima čine pet do 10 posto ukupnih troškova zdravstvene zaštite, podsjetio je ministar i dodao da je zubobolja jedan od najčešćih razloga zašto djeca izostaju iz škole.

Poruka je: vodimo računa o oralnom zdravlju, prevenirajmo karijes, perimo zube, hranimo se zdravo jer lijep osmijeh je najbolja vizit karta svakog čovjeka, poručuje ministar. Poslušajte izjavu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.