Iako je zimus ledolom u Gorskom kotaru nanio štete brojnim voćnjacima, a kišna godina nije pogodovala poljoprivredi, Gorani ne odustaju od jesenskih promocija svojih proizvoda. Tako je u Brod Moravicama po deseti put održan Dan šljiva.
27.09.2014.
14:50
Autor: Nenad Lučić
Iako je zimus ledolom u Gorskom kotaru nanio štete brojnim voćnjacima, a kišna godina nije pogodovala poljoprivredi, Gorani ne odustaju od jesenskih promocija svojih proizvoda. Tako je u Brod Moravicama po deseti put održan Dan šljiva.
U brojem stanovnika najmanjoj, ali po urodu šljiva najbogatijoj goranskoj općini Bord Moravice, jesenska su druženja posvećena toj vrsti voća postala tradicija koju ne mogu ugroziti ni nerodne godine, ističe direktorica Turističke zajednice Renata Brajdić.
Danom šljiva Brod Moravice pridonose sve naglašenijem turističkom trendu u Gorskog kotaru - ponudi hrane proizvedene u ekološkim uvjetima. Među brojnim delicijama od šljiva, dvjema se posvećuje posebna pozornost, pa su i ove godine od dvadesetak prijavljenih kandidata nagrađeni najbolji proizvođači pekmeza i rakije. Javlja Nenad Lučić:
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora