Otok Cres se, zahvaljujući ljekovitom bilju i začinskim travama, može pohvaliti specifičnom janjetinom i maslinovim uljem, a Cresani su odlučili i u predsezoni promovirati te svoje posebnosti - i to po posebnim, nižim cijenama.
02.05.2014.
12:18
Autor: Ivana Bilen
Otok Cres se, zahvaljujući ljekovitom bilju i začinskim travama, može pohvaliti specifičnom janjetinom i maslinovim uljem, a Cresani su odlučili i u predsezoni promovirati te svoje posebnosti - i to po posebnim, nižim cijenama.
Dani creske janjetine i maslinova ulja održavaju se petu godinu zaredom, a ove godine priključio im se i rekordan broj ugostitelja. Creske specijalitete gosti mogu kušati po promotivnm cijenama.
Janjetina pod pekom, janjeći žgvacet, janjetina na roštilju - tek je dio miomirisne ponude u kojoj se može uživati ovih dana. Osim ponude jela, Cresani nude i brojne popratne sadržaje - poput natjecanja u kuhanju janjećeg žgvaceta.
Imaju li tamošnji ugostitelji kakvu skrivenu tajnu, pitali smo jednoga od njih, Josipa Šegotu, a on tvrdi da tajne nema - stvar je u glavnoj namirnici. Javlja Ivana Bilen:
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora