Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:18 / 02.05.2014.

Autor: Ivana Bilen

Dani creske janjetine i maslinova ulja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otok Cres se, zahvaljujući ljekovitom bilju i začinskim travama, može pohvaliti specifičnom janjetinom i maslinovim uljem, a Cresani su odlučili i u predsezoni promovirati te svoje posebnosti - i to po posebnim, nižim cijenama.

Dani creske janjetine i maslinova ulja održavaju se petu godinu zaredom, a ove godine priključio im se i rekordan broj ugostitelja. Creske specijalitete gosti mogu kušati po promotivnm cijenama.

Janjetina pod pekom, janjeći žgvacet, janjetina na roštilju - tek je dio miomirisne ponude u kojoj  se može uživati ovih dana. Osim ponude jela, Cresani nude i brojne popratne sadržaje - poput natjecanja u kuhanju janjećeg žgvaceta.

Imaju li tamošnji ugostitelji kakvu skrivenu tajnu, pitali smo jednoga od njih, Josipa Šegotu, a on tvrdi da tajne nema - stvar je u glavnoj namirnici. Javlja Ivana Bilen:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.