Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:44 / 17.02.2014.

Autor: Neva Funčić

Decentralizirano održavanje zdravstva i školstva

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Napokon su stigle vladine odluke o decentraliziranom financiranju održavanja zdravstva i školstva. U našoj županiji to znači ulaganja u nova vozila hitne pomoći, dograđivanje dijela medicinskih ustanova i obnavljanje zgrada osnovnih i srednjih škola.

Iznosi su na razini prošlogodišnjih, izvijestili su danas u Primorsko-goranskoj županiji. Zdravstvu je namijenjeno 22 milijuna 145 tisuća kuna, od čega slijede ulaganja u nova vozila Doma zdravlja i hitne medicine, dogradnja crikveničke i opremanje opatijske talasoterapije, adaptacija paviljona rapske psihijatrije te opremanje Zavoda za javno zdravstvo i lječilišta Veli Lošinj.

Školama i učeničkim domovima namijenjeno je 46 milijuna kuna, a dijelom novca obnovit će se 47 zgrada osnovnih i srednjih škola. Završit će se dvorana u Ravnoj Gori, strojarska škola dobit će fasadu, sušačka stolariju, pet škola nove krovove. Najviše novca - milijun i 100 tisuća kuna - namijenjeno je izradi projektne dokumentacije za novu školu u Kastvu, za koju će Ministarstvo obrazovanja izravno izdvojiti još 4,5 milijuna kuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.