Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delnice prve za ravnopravnost žena i muškaraca

25.03.2014.

10:21

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Delnice prva je lokalna samouprava u Republici Hrvatskoj, koja je potpisala europsku Povelju o ravnopravnosti žena i muškaraca.

Tijekom jutrošnje svečanosti potpisivanja gradonačelnik Ivica Knežević je naglasio da se radi o dokumentu koji je još prije osam godina osmišljen pri Vijeću europskih gradova i općina, no, suprotno očekivanjima, takva inicijativa još nije naišla na željeni odaziv lokalnih zajednica. Povelju o ravnopravnosti žena i muškaraca možete pročitati ovdje. 

Grad Delnice će posebnim akcijskim planom razraditi mjere za promicanje  spolne ravnopravnosti na tržištu rada te u obrazovanju, politici i javnom životu, a dio mjera bit će usmjeren prema suzbijanju obiteljskog nasilja. Ravnomjernost u suodlučivanju u društvenom životu lokalne samouprave treba naglašavati i u stvarnosti demonstrirati kroz akcijski plan, koji neće biti samo mrtvo slovo na papiru, već dokument kojeg ćemo svakako pokušati realizirati, rekao je Knežević. Poslušajte izjavu:  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.