Hrvatski radio

Radio Rijeka

Delničke skakaonice obnavljaju se već desetak godina

21.01.2014.

17:18

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije desetak godina u Delnicama je započela obnova jedinih skijaških skakaonica u Hrvatskoj. Ovih se dana mogu čuti suprotstavljena mišljenja o tome treba li tu obnovu zaustaviti zbog hitnijih ulaganja u druge delničke sportske objekte.

Projekt su, preko zajedničke tvrtke Goranski sportski centar, prije desetak godina potaknuli Grad Delnice i Primorsko-goranska županija, no dosad nije dovršena niti jedna od četiri planirane skakaonice.

Delnički gradonačelnik Ivica Knežević smatra da novac s tog projekta treba preusmjeriti u ono što će jačati turističku ponudu, poput klimatizacije sportske dvorane. Pribojava se da bi skakaonice, umjesto koristi, mogle donijeti dodatni financijski teret Goranskome sportskom centru i njegovim osnivačima.

Suprotno tome, tajnik Skijaškog saveza Primorsko-goranske županije Darko Štimac tvrdi da su skijaški skokovi turistički atraktivni na snijegu i na ljetnoj plastičnoj podlozi, i smatra kako bi nakon dosad uloženih oko 800 tisuća kuna bilo loše privremeno zaustaviti obnovu skakaonica. Javlja Nenad Lučić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.