Hrvatski radio

Radio Rijeka

Devedeset milijuna za više mjesta u riječkim vrtićima

28.03.2014.

15:25

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Devedeset milijuna kuna vrijedan investicijski ciklus proširenja vrtićkih kapaciteta u Rijeci do 2015. godine najavio je gradonačelnik Vojko Obersnel. U travnju će Rijeka dobiti jedan novi info centar, novi trg, a dizalice na Molo longu dobit će rasvjetu u boji.

Novih 400 mjesta trebala bi biti zadovoljiti potrebe sve riječke djece koja bi pohađala vrtić. U travnju će biti završen prostor dvije odgojne skupine u Osnovnoj školi Turnić. Sprema se projekt proširenja  podcentara Đurđica, Morčić i Zamet, a u suradnji s Talijanskom unijom gradit će se vrtić na Krnjevu. U tijeku je rješavanje imovinsko pravnih odnosa za gradnju novog vrtića na Rastočinama.

Osim toga, gradonačelnik je za travanj najavio otvorenje info centra na adresi Dolac 7 b. U suradnji s PU Primorsko-goranskom u njemu će građani moći dobiti informacije o sigurnosti, redu i miru, zaštitarstvu, osiguravajućim društvima, a bit će to i mjesto za susret s kontakt policajcem. Na Drenovi će idućeg mjeseca biti otvoren i novouređeni Cvetkov trg što se prostire na dvije tisuće i 300 četvornih metara, a investicija je vrijedna 2 milijuna i 400 tisuća kuna. Na riječkome lukobranu bit će postavljena dekorativna rasvjeta na lučke dizalice. Rasvjeta će omogućavati da na različite blagdane dizalice budu osvijetljene prigodnim bojama: žuto i bijelo za Uskrs, roza i crveno za 8. mart, plavo i bijelo za Dane sv.Vida, zeleno za Bajram te crveno i zeleno za Božić.

O izmjeni Odluke o komunalnom redu koja definira oblike civiliziranog ponašanja iz koje se danima izdvaja samo onaj dio o zabrani pijenja alkohola na javnom mjestu Vojko Obersnel rekao je da se tijekom prethodne javne rasprave nije javljao baš nitko. Sad je tema ispolitizirana, a kako se do kraja godine neće penalizirati prekršitelje tako poziva građane da mu se obrate s prijedlozima. Obersnelov e-mail dostupan je svima, kao i Facebook i Twiter profil. Poslušajte izjavu: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.