Hrvatski radio

Radio Rijeka

Devetnaest izvrsnih studenata dobilo rektorove nagrade

14.05.2014.

14:59

Autor: Zdravko Kleva

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najbolje studente riječkih fakulteta ugostili su rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin i prorektorica za studije i studente Snježana Prijić Samaržija. Devetnaest dobitnika rektorove nagrade ostavilo je dubok i prepoznatljiv trag u riječkoj akademskoj zajednici.

Rektorovo nagradu za izvrsnost ove je godine zaslužilo čak četrnaest studenata s niza riječkih fakulteta. Ta se nagrada ogleda u ostvarenim rezultatima u akademskom, općenito znanstveno mjerljivom radu.

Među troje dobitnika nagrade za studentski znanstveni rad je i studentica šeste godine medicine Nikolina Zrakić, koja je radila na otkrivanju uzroka triju ili više spontanih pobačaja kod žena. Nastavit će, kaže, raditi u tom smjeru.

Mia Vučemilović s Akademije primijenjenih umjetnosti dobila je ove godine uz rektorovu nagradu i onu svojega fakulteta. Kaže da je za napredovanje i ostvarivanje izvrsnih rezultata potrebno puno raditi.

Nagrada će lijepo izgledati u životopisu, ali zasigurno i pomoći studentima kad budu tražili posao. To je lijepo priznanje koje Sveučilište daje studentu, smatra Edvin Močibob s Odjela za informatiku.

Student generacije je Nikola Baćac s Tehničkog fakulteta. Rektorovu nagradu za studentski aktivizam dobila je Katarina Banov s Filozofskog, a kao student volonter nagrađen je Kruno Topolski s Medicinskog fakulteta. Javlja Zdravko Kleva:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.