Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dječji Dan sv. Vida

13.06.2014.

11:20

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dane svetoga Vida danas prijepodne dobrim su dijelom obilježili događaji vezani uz djecu. Od 17:30 na Korzu će nastupati Mali Riječani i Morčići, pa Prve riječke mažoretkinje, a u 20 sati na pozornici na Korzu večer je hrvatskih skladatelja u izvedbi Vokalnoga studija Rijeke.

Dane svetoga Vida danas prijepodne dobrim su dijelom obilježili događaji vezani uz djecu. U dječjem programu na Korzu sudjelovali su učenici osnovnih škola Pećine, Dolac, Belveder, Gelsi i Nikola Tesla te djeca iz dječjeg vrtića Mali princ i Ri starsa.

U atriju HKD-a na Sušaku održano je tradicionalno primanje za djecu koja nose ime Vid, Vida, Vito ili Vita. Ime gradskog zaštitnika nosi 192 riječke djece, a od prošlogodišnjeg okupljanja rođeno ih je 32. Najmlađi je Vito Zuzi rođen 21. travnja ove godine. Za djecu je odigrana lutkarska predstava Koka Kokone, a gradonačelnik Vojko Obersnel darivao ih je prigodnim poklonima.

Gradonačelnik Obersnel i predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac priredili su primanje za ezule. Na susretu su bili i predstavnici Zajednice Talijana u Rijeci te talijanski konzul Renato Cianfarani.

Grad je odabrao najbolje uređene izloge, balkone i prozore u centru grada. Tri najljepša izloga su: prodavaonice Flair na Korzu, cvjetarne Mimoza na Jadranskom trgu i Torbica na Korzu. Posebna nagrada za vizualni identitet grada dodijeljena je ateljeu Rogić u Užarskoj ulici. Gospođa Tonka Marić u Uljarskoj ulici ima najljepše uređen balkon kao i trgovački obrt Dania koji gleda na Trg svete Barbare. Javlja Lea Domijan Fišter: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.