Hrvatski radio

Radio Rijeka

Doček Nove godine na riječkom Korzu

01.01.2014.

07:06

Autor: I. Vrkić/L. Smokvina/G. F. Jelović/T. P. Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nekoliko tisuća Riječana novu je godinu dočekalo na Korzu uz Quasarr, Massima Savića te Gorana Barea i Majke. Prva riječka beba rodila se tek oko 5:40.

Prva se na pozornicu popela riječka grupa Quasarr, a sat vremena nakon njih Massimo Savić. Gradonačelnik Vojko Obersnel okupljenima je u ponoć, uz šampanjac i taktove valcera, čestitao Novu godinu, a u 1 sat iza ponoći svirku su pred nekoliko tisuća Riječana nastavili Goran Bare & Majke. Ulazak u 2014. obilježen je i tradicionalnim vatrometom koji je ove godine upriličen na krovu Robne kuće Ri. 

U Rijeci nakon 26 godina Silvestrovo u Zajcu - omiljeni klasični bijeli balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskog bio je rasprodan za ovu posebnu silvestarsku izvedbu.  U režiji i koreografiji Ronalda SavkovićaOrašar će igrati i 7., 8. i 9. siječnja u novoj godini. Dirigent je Igor Vlajnić, a glavnu ulogu djevojčice Clare graciozno pleše mlada Marta Kanazir.

Većina kafića u središtu grada bila je otvorena tijekom novogodišnje noći. U nekima su bili organizirani dočeci zatvorenog tipa, s plaćenim ulaznicama s uključenom konzumacijom, a drugi su bili otvoreni za sve posjetitelje do jutarnjih sati. Lokali su uglavnom imali vlastiti glazbeni program, od glazbe koju puštaju DJ-i do žive glazbe različitog tipa.

Posebno je mirno bilo noćas u riječkom rodilištu - prva beba u novoj godini na svijet je došla tek u 5:40. To je dječak Dominik Čičić. Uz mamu Martinu, na porođaju je bio i tata Igor, doznajemo od liječnika Marka Klarića. Kako je prošao doček 2014. godine u Rijeci, poslušajte u prilogu Borisa Kanazira:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.