Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dodatna pomoć Gorskom kotaru, vatrogasci pomažu poplavljenima

15.09.2014.

13:53

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svi vatrogasci Primorsko-goranske županije na raspolaganju su za pomoć u poplavljenim područjima, a jedan interventni tim već je otišao na ispomoć u Sisak. Županijska skupština u četvrtak će raspravljati o dodatnoj pomoći Gorskom kotaru te financiranju obnove škole u Baški.

Gorskom kotaru bi Primorsko-goranska županija ovoga tjedna mogla dodijeliti još 1,4 milijuna kuna za sanaciju šteta koje je uzrokovalo ledeno nevrijeme protekle zime. Među 11 tema koje čine dnevni red sjednice Županijske skupštine najvljene za četvrtak, kaže predsjednik skupštine Erik Fabijanić, bit će i obnova škole u Baški na što će se u sljedeće tri godine utrošiti 17 milijuna kuna.

Dio županijskoga novca, 2,4 milijuna kuna, izdvaja se i za nastavak projekta "Poduzetnik u Primorsko-goranskoj županiji". Tim će se novcem sufinancirati kamate za poduzetničke kredite, pa će one za poduzetnike iznositi samo dva posto. Na natječaj su stigla 22 zahtjeva, bankama je proslijeđeno njih 18, među kojima i pet goranskih drvoprerađivača, izvijestio je zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Naša županija predstavit će se na zagrebačkom poslovnom skupu gradova i županija, gdje će ove srijede zajedno sa Gradom Rijekom predstaviti investicijski katalog. Bit će to i pozivnica ulagačima na investicijski forum početkom studenoga u Opatiji. S redovitoga kolegija u Primorsko-goranskoj županiji javlja Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.