Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dolac: uređeno dvorište i školska sportska dvorana

27.10.2014.

16:25

Autor: Josip Krmpotić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veselo i raspjevano bilo je danas novouređeno dvorište koje koriste učenici dviju škola: Osnovne škole "Dolac" i Srednje talijanske škole Rijeka.

   Novouređena sportska dvorana (Foto: Grad Rijeka)

Zanimljiv je bio ulazak u zgradu, spomenik nulte kategorije, koja u Dolcu stoji od 1888. godine: učenici na stepenicama i aplauz svakom gostu, nastup mješovitog pjevačkog zbora, zahvale svima. Malo jazza, malo nogometa, malo plesa, razloga za zadovoljstvo napretek.

Grad Rijeka kao investitor, u uređenje unutrašnjeg dvorišta i sportske dvorane, uložio je nešto više od 700 tisuća kuna. Ravnatelj Srednje talijanske škole Michele Scalembra najavio je da će unutarnje dvorište koristiti za razne svečanosti, koncerte i za predstavljanje knjiga.

Posao na obnovi odlično je izveden, dvorište ima riješenu odvodnju i kanalizaciju, fasada i stolarija su nove. U dvorani je sve novo uključujući izolaciju i parket, izvedeni su elektro te stolarski radovi. Napokon jedna lijepa školska priča, javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.