Hrvatski radio

Radio Rijeka

Donatorskom aukcijom umjetnina do opreme za nedonoščad, djecu i studente

12.04.2018.

13:48

Autor: Tatjana Sandalj

Predstavnici organizatora i korisnika izuzetno zadovoljni prikupljenim (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Predstavnici organizatora i korisnika izuzetno zadovoljni prikupljenim (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Kada su Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis krenuli u organizaciju pete Donatorske aukcije umjetnina, nisu očekivali rekordan odaziv umjetnika - više od devedeset umjetnina ponuđeno je na prodaju. Danas su potpisanim ugovorima o donaciji izuzetno zadovoljni korisnici tih sredstava.

Dnevni centar za rehabilitaciju "Slava Raškaj" iz Rijeke poslat će djelatnike na stručne edukacije, da bi rad s djecom oštećena sluha i gluhima u Centru bio što kvalitetniji.

Klinika za pedijatriju riječkog KBC-a ovom je donacijom zaokružila fond za nabavku uređaja za potporu disanja nedonoščadi.

Akademija primijenjenih umjetnosti iz Rijeke nabavit će plamenike za oblikovanje stakla, uz pomoć kojih će studenti u radionicama rada sa staklom bitno unaprijediti rad studenata.

Uz to, Zaklada Sveučilišta u Rijeci dopunit će fond svog programa "Studenti za društvo znanja". Ukupnih 130 tisuća kuna podijeljeno je na četiri jednaka dijela od 32.500 kuna. 

Poslušajte kako o donaciji govore predstojnik Katedre za slikarstvo Anton Vrlić, predstojnik Klinike za pedijatriju Sandro Dessardo i ravnateljica Centra za rehabilitaciju Ankica Sušić:

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.