Hrvatski radio

Radio Rijeka

DORH istražuje Kneževića, Faggiana i Žmaka

28.06.2014.

14:00

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu protiv predsjednika uprave Novoga lista Gordana Kneževića i većinskog vlasnika i člana Uprave Alberta Faggiana te bivšeg člana Uprave Slavena Žmaka. Sumnja se da su počinili kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i oštetili Novi list za više od 800 tisuća kuna.

U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a ne navode se imena osumnjičenih ni trgovačkih društava, ali Novi list je prepoznao da je riječ o inkriminacijama iz kaznene prijave koju je prije dva tjedna Policijska uprava primorsko-goranska podnijela Županijskom državnom odvjetništvu.

Prijava govori da je u ožujku 2013. aneksom ugovora o poslovnoj suradnji između tvrtki iz Rijeke i Zadra smanjena dotadašnja cijena usluga te je tijekom poslovnog odnosa od ožujka 2013. do travnja 2014. tvrtka iz Rijeke (Novi list) ostvarila manji prihod, čime je oštećena za oko 819.000 kuna. Novi list objašnjava da je riječ o Upravi i poslovima Novog lista i Zadarskog lista.

Policiji su protiv Uprave Novog lista, zbog sumnje da je štetnim ugovorima oštetila Novi list, prijavu podnijeli podružnica Sindikata novinara u Novom listu i predstavnik radnika u Nadzornom odboru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.