Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dva milijuna kuna za vatrogasce u PGŽ

20.02.2014.

14:57

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije dobila je za svoje redovite aktivnosti, obnovu opreme i pripremu ljetne protupožarne sezone više od dva milijuna županijskih kuna.

Ukupno dva milijuna i 100 tisuća kuna Županija izdvaja za djelatnost vatrogasaca, kojih je u šest javnih vatrogasnih postrojbi i 63 dobrovoljna društva čak 1100. Od cijeloga iznosa 650 tisuća bit će utrošeno za redovnu djelatnost, 150 tisuća kuna za pripremu predstojeće protupožarne sezone, a 300 tisuća kuna za pripremu dokumentacija za trenažni centar u Šapjanama, u kojem će se obučavati pripadnici svih službi zaštite i spašavanja.

Župan Zlatko Komadina pohvalio je primorsko-goranske vatrogasce te rekao kako su dobro odradili posao za nedavne elementarne nepogode u Gorskom kotaru i da su sva sredstva koja im se dodjeljuju itekako zaslužili. Županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac rekao je da će za projekt u Šapjanama nužni biti i europski novci. Evo kako će potrošiti 2,1 milijun županijskih kuna:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.