Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dvadeset godina Obrtničke komore PGŽ: danas je iznimno teško

18.12.2014.

15:25

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanom sjednicom Obrtnička komora Primorsko-goranske županije obilježila je 20. godišnjicu rada. Tim povodom zaslužnim su članovima uručena priznanja i nagrade.

Obrtnička komora nastavlja dugu tradiciju udruženja obrtnika ovog kraja, a kao komora djeluje od 1994. godine. Danas je izuzetno teško, kaže komorski tajnik Željko Dimitrić. Broj obrtnika povećao se prije desetak godina, a onda je opet počeo padati. Najveći su problemi slaba kupovna moć građana, neplaćanje računa i previše propisa kojih se teško pridržavati.

Gospodin Darko Mauša dobitnik je posebnog proznanja za razvoj obrtništva, njegov obrt ima već 30 godina i od počeka je uključen u rad Obrtničk komore. Nagradu Vrijedne ruke Obrtničke komore PGŽ dobilo je desetero obrtnika, uručena su i priznanja Hrvatske obrtničke komore, Plaketa Zlatne ruke s pisanim priznanjem Milošu Deklevi te povelje.

Nagrada za životnbo djelo je ipak kruna dugogodišnjeg uspješnog rada, a dobili su je Damir Grohovac, Josip Muhvić, Đani Vozila, Albin Klement, Daša Šurdonja i Željko Juranić. Na svečanosti je bila Branka Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.