Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dvadeset godina višestrukog volonterskog rada

18.12.2014.

10:45

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gospođa Tanja Jakovac je dobitnica priznanja Primorsko-goranske županije za volonterku godine. Među svim njenim aktivnostima, ističe se dvadesetogodišnji staž u Društvu Naša djeca.

Tanja Jakovac, rođena Delničanka, dobro je poznata i svim stanovnicima s područja Grada Vrbovskog, jer 24 godine u OŠ ''Ivana Gorana Kovačića'' obavlja poslove pedagoginje. Nagrada je, ističe ona, velika pohvala višegodišnjem volonterskom radu ostvarenom ponajviše u Delnicama.

U Društvu Naša djeca ostvarili su brojne aktivnosti, a među njima i savjetovalište ''Izvor'' koje radi već tri godine i kojemu je cilj kroz izravne susrete i razgovore s ljudima koji imaju najrazličitije probleme, pokušati naći rješenje. Tu nije riječ o psihološkoj pomoći, već ponajprije o ljudskom razgovoru kroz koji nastoje pomoći, a pri tome koriste znanja različitih struka: pedagoške, liječnika školske medicine, defektologa i slično.

Tanja Jakovac uključena je i u niz drugih aktivnosti. Članica je mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Delnice već 20 godina, a od 2006. dio je i Folklorne sekcije tog KUD-a. U društvu s profesoricom Indirom Rački Joskić vodi na Radiju Gorski kotar pedagošku emisiju ''Znanje je moć''.

Više o njenom radu doznao je Damir Pijaca, poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.