Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dvoje poginulih u prometu

07.01.2014.

15:58

Autor: Biserka Belić / HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Crne vijesti iz prometa: dvoje mrtvih u dvije nesreće, upozoravaju na potrebu pojačanog opreza iako, naizgled, na prometnicama nema gužvi.

Na rotoru na Škurinjama danas oko 12:20 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginuo devetnaestogodišnji vozač motocikla. Na mjesto nesreće je izašao i državni odvjetnik. Promet se od središta grada prema Škuriranjama odvijao normalno, a u suprotnom smjeru, prema gradu, policijski djelatnici preusmjeravali su promet preko Ulice Ive Lole Ribara.

Očevidom koji je završio nešto prije 15 sati, utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo kada je motociklist iz lijeve prometne trake prelazio u desnu, udarivši pritom u osobno vozilo koje se nalazilo u desnoj prometnoj traci kružnog toka i zadržavalo smjer kretanja. Uslijed udarca vozač motocikla pao je na kolnik te, na žalost, smrtno stradao na mjestu prometne nesreće, stoji u izvješću PU Primorsko-goranske.

U riječkom KBC-u umrla je 76-godišnja žena na koju je u subotu, dok je u Labinu prelazila cestu, automobilom naletio 50-godišnjak iz Labina. U istarskoj policiji kažu da se vozač zbog neprilagođene brzine nije uspio zaustaviti kako bi propustio pješakinju koja je počela prelaziti cestu. Policija će vozača kazneno prijaviti zbog izazivanja prometne nesreće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.