Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dvojica Riječana utajila 11,5 milijuna kuna poreza

16.05.2014.

18:08

Autor: Hina / B. Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka policija kazneno je prijavila dvije osobe zbog gospodarskoga kriminaliteta, odnosno sumnje da su utajile više od 11,5 milijuna kuna poreza. Riječ je o direktoru i članu uprave jednoga trgovačkog društva iz Rijeke, navodi policija.

Nakon krim istrage, koja je provedena u suradnji s Poreznom upravom, 49-godišnji direktor tvrtke iz Rijeke osumnjičen je da je od studenog 2010. do kraja prosinca 2012. izbjegao plaćanje poreznih obveza. Tako je oštetio državni proračun, a svojoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 11.518.579 kuna.

Za isto kazneno djelo utaje poreza ili carine je kazneno prijavljen i 58-godišnji član Uprave istoga riječkog trgovačkog društva. Nadležne službe nisu željele otkriti identitet prijavljenih, kao ni o kojem se trgovačkom društvu radi. Kako piše Novi list, za utaju poreza sumnjiče se direktor Teri Croteka Dražen Varvoda i član uprave Mato Markanović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.