Hrvatski radio

Radio Rijeka

Edi Prodan postao v. d. glavnog urednika Novog lista

12.07.2017.

11:07

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki dnevnik Novi list ima novoga glavnog urednika. Edi Prodan zamijenio je Roberta Franka, kojemu je istekao polugodišnji mandat vršitelja te dužnosti. Frank nije mogao ostati na mjestu glavnoga urednika zbog nedovoljnoga stupnja obrazovanja, pa ga nasljeđuje dosadašnji zamjenik Prodan.

Novi v. d. glavnoga urednika Novog lista Edi Prodan najavljuje da će riječke novine nastaviti voditi u sličnom smjeru poput Roberta Franka. On je, ističe, pokrenuo jako dobre procese u uređivanju novina, dinamičnosti u prijelomu i sadržaju, ali i prema internetskome portalu, pa je odluka vlasništva da novine nastavi uređivati isti tim.

Dio toga tima bio je i Prodan, na mjestu zamjenika glavnog urednika još od 2009. Taj je posao obavljao u mandatu Branka MijićaNenada Hlače i Franka. U Novom listu objavljuje od sredine osamdesetih godina, bio je ratni izvjestitelj te od kraja 1992. i pomoćnik tadašnjega glavnog urednika Veljka Vičevića. Profesor je hrvatskoga jezika i književnosti te organizator kulturnih djelatnosti.

Novi list će se i dalje razvijati na dva kolosijeka u tiskanom izdanju i internetskom portalu, kaže Prodan u svojem uvodnom tekstu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.