Hrvatski radio

Radio Rijeka

Eko-stožer Ministarstvu: "Naše optužbe jesu utemeljene"

05.10.2014.

14:23

Autor: Olivera Vinković / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga Krizni eko-stožer Marišćina Upravnom sudu u Rijeci podnijela je tužbu protiv rješenja o okolišnoj dozvoli za Županijski centar za gospodarenje otpadom na što je, kako navodi Udruga u današnjem priopćenju, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode odgovorilo demantirajući njihove tvrdnje.

U odgovoru Ministarstva na tvrdnje Eko-stožera stoji, među ostalim, da je postupak izdavanja okolišne dozvole proveden prema svim procedurama i da je kontrola utjecaja na okoliš iznad propisane razine. Korištenje alternativnih pravaca do odlagališta na Marišćini dopušteno je dok se ne izgradi pristupna cesta, poručuje Ministarstvo.

Krizni eko-stožer u današnjem priopćenju poručuje kako ne vjeruju da će pristupna cesta do odlagališta biti gotova do sredine 2015. godine, te napominju da sadašnja seoska cestica dijelom prolazi kroz centar Viškova bez rasvjete, pješačkih prijelaza te oborinske kanalizacije. 

Upozoravaju i na mogućnost dovoza smeća iz različitih hrvatskih i europskih izvora, što javnost može pročitati u Nacrtu izvješća Državne revizije o učinkovitosti sustava gospodarenja otpadom u Primorsko-goranskoj županiji, a kako tvrdi Eko-stožer, sve se nalazi na njihovim internetskim stranicama.

Cijelo priopćenje Kriznog eko-stožera Marišćina pročitajte u prilogu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.