Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:04 / 04.03.2014.

Autor: Lea Domijan Fišter

Elektroničke građevinske dozvole od travnja u cijeloj Hrvatskoj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početkom travnja u Hrvatskoj će biti moguće izdavanje elektroničkih građevinskih dozvola na koje će se čekati najduže 30 dana. Budući da Rijeka već ima sustav izdavanja e-dozvola, potrebno je uskladiti informatičke sustave.

Današnja prezentacija e-dozvole u Rijeci bila je jedna u nizu što ih Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja organizira za djelatnike područnih upravnih odjela. Ministarstvo najavljuje da će do kraja ožujka u svim županijama obučiti službenike koji sudjeluju u izdavanju građevinskih dozvola te rasteretiti za to nadležne urede.

Kako u Rijeci već postoji sustav izdavanja e-dozvola, informatčki djelatnici Ministarstva i Grada samo će uskladiti programe da budu kompatibilni s onim koji će funkcionirati u na razini Ministarstva, rekla je na predstavljanju projekta ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.