Hrvatski radio

Radio Rijeka

Florijana na Kontu za prvi jesenski vikend

25.09.2014.

14:16

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Cvjetna, ekološka, bogata okusima i ukrasni brend Rijeke – uz nastup Dječjeg zbora "Tratinčice", otvorena je jesenska Florijana na pješačkome mostu kod Continentala.

I ove se godine predstavljaju mnogi uzgajivači sadnica, cvijeća, povrća, kao i proizvođači meda i mliječnih proizvoda, a bit će upriličena i predavanja, degustacije te izrade skulptura od cvijeća uz stručno vodstvo.

Proljetni i jesenski dio Florijane cvjetni su događaji koji za sobom ostavljaju dugotrajne vrijednosti, pa su tako i ovog proljeća članovi udruge Ideja LUX uredili i cvijećem zasadili dio dvorišta Osnovne škole Zamet.

Zanimljivo je spomenuti degustacije domaćih prirodnih proizvoda, potpuno prirodno obrađenih, poput visokovrijednog ulja od bundeve, ljekovitih ulja od konoplje, badema, kima, proizvoda od bobičastog šumskog voća, meda, kozjih sireva...  

Jesenska Florijana trajat će do nedjelje u 17 sati. Opširnije o svemu što nas očekuje, poslušajte u prilogu Olivere Vinković, a raspored programa možete pogledati u privitku ispod snimke: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.