Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fritaja od šparoga na Korzu, prihod Socijalnoj samoposluzi

17.04.2014.

12:45

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Brojni Riječani pojeli su na Korzu porciju velike fritaje od šparoga kojui su skuhali riječki ugostitelji u okviru proljetnog Ri gastro tjedna šparoga.

Veliku fritaju od 900 jaja, 15 kilograma šparoga, pet kilograma pancete i kilograma medvjeđeg luka, pripremio je danas na Korzu poznati riječki kulinarski majstor Deniz Zembo. Turistička zajednica Grada Rijeke u suradnji s riječkim ugostiteljima ovoga tjedna promovira šparoge u sklopu proljetnog Ri gastro tjedna šparoga, a današnja je fritaja humanitarni dio projekta.

Deseci Riječana rado su izdvoji 10 ili više kuna za porciju Fritaje Zembo kako bi pomogli Socijalnoj samoposluzi i omogućili ugodnije uskrsne blagdane socijalno ugroženim sugrađanima. Koja je tajna izvrsnoga ukusa velike riječke fritaje od šparoga, otkriva kuhar Deniz Zembo:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.