Hrvatski radio

Radio Rijeka

Galeb do kraja godine na Molo Longu

26.05.2022.

12:29

Autor: Anja Matić

Brod Galeb

Brod Galeb

Foto: Albert Petrović / Radio Rijeka

Brod Galeb vječna je i goruća tema mnogih. Komentirao ju je danas u emisiji "Grad i Vi" i riječki gradonačelnik Marko Filipović koji trenutno putuje za Split.

Otkrio nam je da je do sada izvedeno 60% planiranih radova na brodu koji se trenutno nalazi u kraljevičkom brodogradilištu Dalmont.


Radovi bi trebali biti gotovi, dodao je Filipović, do kraja godine kada će Galeb biti na Molo Longu, ali ne u plovnom stanju.


Naime, sukladno europskom projektu brod će biti vezan minimalno pet godina, a nakon toga možda ćemo upravo Galebom moći otploviti na buduća nogometna finala.


Do sada je za restauraciju broda izdvojeno 40 milijuna kuna kroz četiri godine, a u rebalansu je predviđeno povećanje na 90 milijuna kuna ususret poskupljenju struje i energenata.


Poslušajte riječkog gradonačelnika:

Filipović u eteru Radio Rijeke

Galerija
Krma broda, Foto: Albert Petrović/Radio Rijeka
Titova soba, Foto: Albert Petrović/Radio RijekaJovankina soba, Foto: Albert Petrović/Radio RijekaKinodvorana, Foto: Albert Petrović/Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Grad i Vi, dragi Vi

O gradskim problemima s gradonačelnikom Marko Filipović i njegovim suradnicima razgovaramo svakog četvrtka u 11:15 sati, a razgovoru se svojim pitanjima, pohvalama, pokudama i prijedlozima mogu pridružiti i naši slušatelji pozivom na 210-777!

Poslušajte u Slušaonici