Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gastrofešta na Korzu, "nonini kolačići" u Kružnoj

12.06.2014.

11:14

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalna Gastrofešta na Korzu startala je točno u 10:30, uz 32 stupnja Celzijeva u zraku, ali i uz strpljive Riječane koji su stajali u redovima za svoju porciju palente i liganja ili pak štrudlu od trešanja.

Dvije tisuće porcija palente i liganja pripremili su riječki kuhari uz pomoć sponzora, koji su osigurali 300 kilograma liganja, 100 litara maslinova ulja, 100 kilograma palente i 100 litara pasate, 80 litara vina i 120 kilograma trešanja.

U obilježavanje Dana sv. Vida uključila se i gradska Matica umirovljenika manifestacijom Da Kružna ne bude tužna, a u prvom planu je prodaja noninih kolačića, koje su vrijedne penzionerske ruke same pripremile. Sav prikupljeni novac od maredne i kolačića koji se prodaju po 10 kuna bit će iskorišten za oslikavanje Kružne ulice grafitima.

Na Korzu je nastupila klapa Nevera, popodne će pjevati dječji zborovi, Gradska glazba Trsat, a iz katedrale Sv. Vida bit će iznesena istoimena zastava uz misno slavlje za Rijeku i Riječane. O događanjima u okviru Dana sv. Vida - Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.