Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:18 / 07.07.2014.

Autor: Branka Malnar

Gdje su još tri nova ''Jadrolinijina'' trajekta?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jadrolinija je prošle godine u pulskom Uljaniku ugovorila gradnju četiri trajekta koji su, prema ugovoru, trebali biti gotovi do ovogodišnje turističke sezone. No, zasad je isporučen tek jedan, ''Kornati''. U Jadroliniji tvrde da kašnjenje isporuke novih trajekata putnici neće osjetiti na kvaliteti usluge jer su se za sezonu dobro pripremili.

U Jadroliniji imaju razumijevanja zbog kašnjenja jer je ipak riječ o prototipu. Naime, dugo nisu naručena četiri plovila u seriji, riječ je o velikom projektu vrijednom 34 milijuna eura.

Četiri istovrsna trajekta prevozit će 600 putnika i 145 vozila svaki. Veći kapacitet plovila znatno utječe na kvalitetu usluge, a to već osjećaju oni koji trajetkom Kornati plove na liniji Ploče - Trpanj na Pelješcu. Naime, nakon isporuke u lipnju i probne plovidbe između Krka i Cresa novi Jadrolinijin trajekt preseljen je južnije. Zbog većeg kapaciteta i brzine znatno je poboljšao kvalitetu plovidbe na toj liniji.

Brač bi mogao ploviti za deset do petnaest dana, a u kasnijem dijelu ljeta u Jadroliniji očekuju dovršetak trajekta Krk i Mljet. Više je doznala Branka Malnar: