Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Vrbovsko kupuje imovinu tvrtke 'Poljoprerada' u stečaju

09.11.2014.

14:03

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije nekoliko je godina Grad Vrbovsko kupio najveću vrbovštansku pilanu, nakon stečaja u njoj pokrenuo proizvodnju i potom je prodao uspješnom poduzetniku koji danas ulaže u modernizaciju pogona.

Ovih je dana lokalna samouprava, preko svog komunalnog poduzeća, kupila i imovinu tvrtke Poljoprerada u stečaju gdje, također želi obnoviti zamrlu gospodarsku aktivnost.

Nekadašnje Sljeme, a potom Poljoprerada, u prošlosti je bila jedna od vodećih tvrtki u Vrbovskom. Dio kupljene imovine, vrijedne milijun i pol kuna, koja se nalazi na tri lokacije, Grad želi koristiti za potrebe gradskog komunalnog poduzeća, dok na većini površina bivših peradarskih farmi gradonačelnik Dražen Mufić vidi prostor za nove gospodarske aktivnosti.

Za milijun i pol kuna mi dobivamo 6 hektara zemljišta na pojedinim lokacijama sa pripadajućim objektima. Dobivamo dvije odlične lokacije. Jedna, već sada u prostornom planu kategorizirana kao farma, a druga kao poslovna zona, rekao je gradonačelnik Mufić koji vjeruje kako će kupljeni prostori Poljoprerade privući dobre ulagače, a upravo bi vlasnički nadzor Grada i njegovog komunalnog poduzeća trebalo spriječiti da se ne dogodi drugačija priča. 

Dražbi i kupovini imovine Poljoprerade prethodila je sjednica Gradskog vijeća, gdje su sve političke opcije jednoglasno podržale takvu odluku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.