Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradnja ceste D-403 ide jako dobro, kraj radova za godinu i pol

20.04.2021.

19:33

Autor: Hina

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Premijer Andrej Plenković je u Rijeci obišao i gradilište državne ceste D-403. Nakon obilaska, ministra mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je ustvrdio kako radovi idu jako dobro i očekuje se njihov završetak za godinu i pol.

Radovi na cesti D-403, koja će povezivati novi kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali i riječku obilaznicu u Škurinjama, vrijedni su 70 milijuna eura, a Oleg Butković je podsjetio da, osim što spaja Zagrebačku obalu i obilaznicu, ta cesta omogućuje jednostavniji prilaz obilaznici s vrlo prometne Zvonimirove ulice te tako prometno rasterećuje zapadni dio Rijeke.

Kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali ne bi ni mogao djelovati bez ove prometnice, naveo je ministar, dodajući da se ovih dana očekuje otvaranje ponuda za koncesiju tog terminala.  

Cesta D-403 duljine je oko tri kilometra, radovi na njoj su počeli u jesen prošle godine, a izvodi ih zajednica ponuditelja, u kojemu su slovenski Kolektor CPG, GP Krk iz Hrvatske i Euro-asfalt iz Bosne i Hercegovine. Na samoj dionici je više složenih objekata, poput tunela Podmurvice, duljine oko 1,2 kilometra, te vijadukta Piopi, duljine 316 metara i Mlaka, dugog 144 metra.

Projekt je s 85 posto sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je dio strateškog projekta Republike Hrvatske - Rijeka Gateway Project. 

Galerija
Foto: Nel Pavletić / Pixsell, Foto: -/-
Foto: Nel Pavletić / Pixsell, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.