Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gužve na cestama - vozite oprezno i strpljivo!

02.08.2014.

16:40

Autor: Boris Kanazir / Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početak kolovoza možda je prilika da se poprave loši srpanjski turistički rezultati, a prvi kolovoški vikend nužno donosi i pojačan promet na većini prometnica koje spajaju unutrašnjost Hrvatske i priobalje.

Stanje na autocesti od Rupe prema Diračju  

Od jutra se na autocestama bilježe kolone - što zbog očekivanog velikog broja turista koji kreću prema moru, što zbog niza prometnih nesreća. Na našem području, srećom, nesreća nema, ali ima kolona i zastoja. Promet je pojačan duž Jadranske magistrale i Istarskog ipsilona, na Krčkom mostu, kao i u trajektnim lukama.

Na autocesti A7 od Rupe do Diračja kod naplatnih postaja u Rupi kolone su u oba smjera dugačke oko kilometar. Policija na graničnim prijelazima Rupi i Pasjaku povremeno preusmjerava vozače koji idu prema moru na staru cestu, D8, do čvora Jurdani, gdje se mogu uključiti na autocestu A7.

Do 16 sati preko Rupe je u zemlju ušao 25.591 putnik, a izašlo ih je 14.989. Na Pasjaku bilježe 35.951 putnika na ulasku te 12.509 putnika na izlasku iz Hrvatske. Najbrojniji su Nijemci, Austrijanci, Slovenci i Talijani, a na Pasjaku je polovica putnika u tranzitu.

U Hrvatsku se ulazi na tri prometna traka, dok se izlazi kroz jedan do dva. Prosječno se čeka desetak minuta, potvrdili su predstavnici granične policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.