Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ-u premoć u vijećima riječkih mjesnih odbora

20.10.2014.

12:26

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi puta u povijesti politike u Hrvatskoj, HDZ je na riječkom području osvojio premoć. Na jučer održanim izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke, HDZ je sa svojim koalicijskim partnerima osvojio jedan mjesni odbor više od SDP-ove koalicije.

HDZ je s partnerima osvojio 65, a SDP s partnerima 64 mjesta u vijećima. "Čestitam svima koji su izabrani, a odnos SDP-a i HDZ-a uvijek je tijesan", komentirao je potpredsjednik županijskog SDP-a i predsjednik primorsko-goranske županijske skupštine Erik Fabijanić pitanje novinara o rezultatima izbora za riječke mjesne odbore.

Na upit o iznenađujuće dobrom rezultatu HNS-a koji je osvojio 17 vijećničkih mjesta, Fabijanić je rekao da to samo pokazuje da je HNS strateški partner SDP-a te da onaj tko ne misli tako, nije u pravu.

"Rezultati su bili očekivani i ne vidim razloga za ičiju euforiju, a najlošija je vrlo slaba izlaznost", komentirao je riječki gradonačelnik Rijeke i predsjednik gradskog SDP-a Vojko Obersnel koji smatra da mjesnim odborima treba dati veću pozornost i značaj.

Da mjesni odbori nisu najniža razina politike stav je i prvog čovjeka riječkog HDZ-a Lucijana Vukelića koji kaže da je riječ o nevjerojatnoj pobjedi stranke u gradu i smatra da je to tek početak u, kako je rekao, "gradu koji je došao do ruba, kao i država. Grad koji je prestao postojati, koji gubi radna mjesta, koji je u hibernaciji". 

O izbornim rezultatima govori Blanka Uzelac, a poslušajte i izjave Obersnela i Vukelića te kako Riječani komentiraju rezultate izbora:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.