Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hidroavioni na Rabu do kraja kolovoza

13.08.2014.

11:35

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do kraja kolovoza, Rab bi trebao postati prvi otok u Primorsko-goranskoj županiji koji će imati hidroavionsku liniju, rekao je danas u Rijeci zamjenik župana Marko Boras Mandić, izražavajući podršku Županije projektu povezivanja kvarnerskih otoka hidroavionima.

European coastal airlines želi povezati hrvatske otoke međusobno i s gradovima na obali, a Primorsko-goranskoj županiji je stalo da u projekt uđe Rijeka kao županijsko središte, istaknuo je Boras Mandić.

U Rabu se gradi ponton i dovršava potrebna dokumentacija, a čim budu izdani svi potrebni dokumenti i suglasnosti, s kvarnerskog će otoka poletjeti prvi hidroavion, za početak prema Splitu. 

Od gradova na sjevernom Jadranu, nakon Raba će u raspored letova hidroaviona biti uključena Pula, spominje se i Mali Lošinj, dok je uključivanje Rijeke predviđeno u kasnijim fazama razvoja projekta. Cijena karata kretat će se od 200 do 350 kuna. O interesu PGŽ u projektu povezivanja otoka hidroavionima govori Marko Boras Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.