Hrvatski radio

Radio Rijeka

HNS: želimo da Rijeka bude narančast grad

18.12.2014.

08:25

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednički izbori su generalna proba pred parlamentarne izbore na kojima ćemo izaći sa sadašnjim koalicijskim partnerima, ali ćemo se spremati kao da izlazimo samostalno, rekla je danas u Rijeci predsjednica HNS-a Vesna Pusić, na stranačkoj sjednici riječke podružnice stranke.

Vesna Pusić je dodala da su HNS-u koalicijski partneri građani, a ne politički krugovi koji ne dopuštaju HNS-u da se razmaše. Radikalnu desnicu nazvala je opasnošću za državu. Pozvala je članove stranke da se osobno istaknu u javnosti, jer će preferencijalno glasovanje biti bitnije od koalicijske suradnje. A parlamentarni izbori bit će test za lokalne izbore.

Juraj Bukša, ispred riječkog HNS-a, je izjavio, da želi da Rijeka postane narančast grad. Koalicijske partnere poštujemo, ali ih ne želimo bespogovorno slušati, rekao je Bukša uz objašnjenje da su HNS-u istinski parneti građani.

Bilo je govora i o konkretnim ulaganjima u Rijeku. S kineskim predsjednikom Vlade u Beogradu se razgovaralo o zagrebačkoj obali. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.