Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hokej na ledu lako "kupuje" djecu

07.12.2014.

12:41

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Da hokej nije toliko grub i opasan sport kako ga obično doživljavamo, goranskoj su djeci danas pokušali pokazati vršnjaci iz Zagreba. Klizalište u Delnicama ove zime nudi brojne programe, kako klizačke, tako i hokejaške.

Već prvih dana nakon otvorenja nove sezone klizanja, Ledena dvorana u Delnicama nudi niz zanimljivih programa. Pod sloganom "Vidi, probaj i zavoli" male su Gorane njihovi vršnjaci iz zagrebačkih klubova prigodnom demonstracijom pokušali potaknuti da se aktivno počnu baviti hokejom na ledu.

Puno je toga što već na početku valja naučiti - od umijeća klizanja do načina baratanja palicom. No, osnovni je cilj promotivnih aktivnosti djeci pokazati da se, iako hokej prati prilično loš glas, ne radi o grubom i opasnom sportu: djeca su toliko zaštićena opremom da ozljeda gotovo i nema, a do 18. godine moraju nositi i maske.

Hokej nije samo najdinamičniji momčadski sport i djecu ne privlači samo brzina, već i oprema. Gdje god se pojavi, hokej u vrlo kratkom vremenu dobiva velik broj pobornika, kaže Mladen Jančov iz Nacionalnog saveza za razvoj hokeja na ledu.

Ove zime na delničkom klizalištu priprema se puno hokejaških aktivnosti. Bit će dječjih kampova, planira se organizirati međunarodne dječje turnire, a razmišlja se i o preseljenju dijela turnira iz Zagreba u Delnice. Razvoj hokeja zahtijevat će i ulaganja u dodatnu opremu delničkoga klizališta. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.