Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatska pomaže # Rijeka pomaže

27.05.2014.

00:16

Autor: Tajana Petrović Čemeljić / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HRT i Hrvatska glazbena unija uz pomoć gradova Rijeke, Splita i Zagreba organizirali su velike humanitarne koncerte za prikupljanje pomoći stradalima u poplavama. U tri najveća hrvatska grada nastupili su brojni glazbenici, a do 23:30 telefonskim je pozivima na donatorski broj 060 90 11 prikupljeno više od 3,2 milijuna kuna!

Poplavljenim područjima možemo pomoći pozivima na donatorski telefon Crvenog križa 060 90 11 ili uplatom na žiro-račun IBAN: HR 6923400091511555516. Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X (Privredna banka Zagreb).

Točno u 19 sati na pozornici na Korzu zasvirali su i zapjevali riječki rokeri PleteRI, a za njima su se redali Nikita, Keops, Fiesta, Koktelsi, Putokazi, Duško Jeličić i Bonaca, Gustafi, Alen Polić i Kaljinke, The Penny Black Remedy, Urban i 4, En Face, Blagdan bend, Let 3, Belfast food, Morso, Gerila, Atomsko sklonište, Šajeta i The Shaiones, Riverpool te Krešo i Kisele kiše, čiji je nastup završio koju minutu poslije ponoći.

Zajedničku pjesmu - Samo je jedno - svi su izvođači uz publiku zapjevali u 20:15 sati, istovremeno u Rijeci, Zagrebu i Splitu, odnosno u sva tri hrvatska grada u kojima se održavao humanitarni koncert za pomoć stradalima u poplavama. Nekoliko tisuća Riječana okupilo se na Korzu i uživalo u nastupima riječkih i istarskih glazbenika.

Koncert u Rijeci organizirali su HGU, HRT centar Rijeka, Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Svog su se honorara, uz izvođače i organizatore, u korist stradalih u poplavi, odrekli svi sudionici koncerta: G.I.S. Matulji (ozvučenje i rasvjeta), Securitas (osiguranje), ZAMP (autorska prava), Cyclorama (scenska konstrukcija), tvrtka Promocija, Jamnica d.d., Tapes Rijeka, Zagrebačka pivovara d.d., Dezinsekcija Rijeka, Ghia Staff te vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a.

Riječki koncert prenosio se u programu Radio Rijeke, a preuzimala ga je i Radio Pula. Kombinirani prijenos mogao se pratiti na Prvom programu Hrvatske televizije, Drugom programu Hrvatskog radija, Radio Sljemenu, Radio Osijeku i Radio Splitu.

U Zagrebu su, među ostalima, nastupali Hladno pivo, Psihomodopop, Goran Bare i Majke, Neno Belan i Fiumensi, Masimo, Silente. Na splitskoj Rivi svirali su i pjevali Gibonni, TBF, Marijan Ban, Jelena Rozga, Giuliano, klapa Sv. Juraj HRM-a.

Razgledajte našu radno-zabavnu fotogaleriju, a na Facebook stranici Radio Rijeke i niz kratkih videozapisa s riječkoga koncerta:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.