Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:28 / 14.03.2014.

Autor: Blanka Uzelac

Hrvatski centar: lokalne i nacionalne stranke udružuju snage

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sporazum nazvan "Partnerstvo hrvatskog centra" u Rijeci su potpisali čelnici PGS-a, HSLS-a, Liste za Rijeku i Nacionalnog foruma. Zajedno će se kandidirati za europarlament, ali i za druge, nacionalne izbore.

Partnerstvo hrvatskog centra nudi, kako kažu predsjednici četiriju ujedinjenih stranaka, nudi novu, treću političku opciju kojoj je bitna struka, a ne ideologija, a u europskom parlamentu priklonit će se liberalno-demokratskoj grupaciji. Sporazum su potpisali Nikica Gabrić za Nacionalni forum, Darinko Kosor za HSLS, Darijo Vasilić za PGS i Danko Švorinić za Listu za Rijeku.

Hrvatski centar predstavlja srednju klasu jer 10 posto ekstrema na lijevo i desno čine 80 posto problema društva, rekao je Nikica Gabrić i poručio da Hrvatskoj treba upravljati tako da opće dobro bude ispred osobnog dobra. Prema riječima predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, novoudružene snage ponudit će građanima nešto suprotno od onoga što nude HDZ i SDP, što smo imali zadnjih 25 godina.

Regionalne stranke poput PGS-a imaju mjesto u Hrvatskom centru jer je, kaže Darijo Vasilić, vrijeme za drugačiji raspored snaga, a Primorsko-goranski savez želi da i naša regija u tome sudjeluje. Utjecaj će imati i gradovi te gradske stranke. Danko Švorinić iz Liste za Rijeku uvjeren je da dolazi do zaokreta koji će dobrobit donijeti cijeloj zemlji, ali i našem gradu. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.