Hrvatski radio

Radio Rijeka

Humanitarna biciklijada ''Veliki za male'' stigla u PGŽ

15.07.2014.

16:28

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Delnice su jutros bile prvo etapno odmorište u Primorsko-goranskoj županiji na kojem su zastali sudionici humanitarne biciklijade kroz Hrvatsku ''Veliki za male''. Zbog duljine trase riječ je o dosad najzahtjevnijem biciklističko-humanitarnom projektu u Hrvatskoj.

Na humanitarnoj biciklijadi sudjeluje dvanaest rekreativaca iz raznih dijelova Hrvatske. Njihov je cilj na svakom odmorištu prikupiti pomoć za SOS dječja sela u Lekeniku i Ladimirovcima, a nakon dosad prijeđenih etapa entuzijazam i dalje ne jenjava, kaže Osiječanin Igor Toman i dodaje da tijekom pet dana žele prijeći 1660 kilometara. Toman naglašava da su vozili kroz sve vremenske uvjete, osim snijega, a osobno je u dva dana uspio odspavati četiri-pet sati.

Unatoč svim teškoćama odustajanja nema, a neće ih, kažu sudionici biciklijade, niti biti, jer humani je motiv doista velik da se stigne do cilja. Prikupljena pomoć pohranjuje se u kombi vozilo koje prati biciklističku karavanu i bit će uručena izravno onima kojima je namijenjena. U Delnicama je s humanitarnim biciklistima razgovarao Nenad Lučić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.