Hrvatski radio

Radio Rijeka

Humanitarnim karaokama prikupljeno 6000 kuna za Slavoniju

30.05.2014.

01:55

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dobra zabava, pjesma, ples i humanitarno djelovanje sinoć u caffe baru Nad urom - na karaokama u kojima su sudjelovali novinari Radio Rijeke, Radio Sove i Novog lista prikupljeno je više od šest tisuća kuna za 10 slavonskih obitelji.

Svima znane hitove stranih, ali i domaćih izvođača, pjevali su riječki novinari za pomoć stradalima u poplavama u Slavoniji. U humanitarnim karaokama sudjelovali su djelatnici HRT Radio Rijeke, studentskoga programa Radio Sove i Novoga lista. Za mikrofon je prvi sjeo Mario Lipovšek Battifiaca i za pjevanje Urbanove Male trube dobio ovacije.

Uz pranju akustičnoga tria Tri kralja, za njim su se redali studenti s Radio Sove te novinari i voditelji s Radio Rijeke. Novolistovskih je pjevača bilo nešto manje, pa je barem brojčanu pobjedu odnijela radijska ekipa. Ipak, jedina je važna pobjeda oko šest tisuća kuna prikupljenih tijekom večeri.

Od ulaza koji se naplaćivao simboličnih 10 kuna ili više, koliko je tko mogao dati, prikupljeno je nešto više od tri tisuće kuna, a isto toliko caffe bar Nad urom odvojio je od dnevnoga utrška. Tim novcem kupit će se - za deset obitelji iz potopljene Gunje - lopate, čizme, dječja hrana, pelene i pribor za brijanje.

Donacija će već ovoga vikenda krenuti automobilom prema obiteljima kojima je namijenjena, a prepuni kafić Nad urom još je jednom pokazao da se Riječani znaju dobro zabavljati i istovremeno pomagati potrebitima.

Razgledajte fotogaleriju i pogledajte kako je pjevao šef glazbene redakcije Radio Rijeke Albert Petrović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.