Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ida Štimac - uspješna skijašica želi postati liječnica

19.09.2014.

14:38

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladoj nadi riječkog sporta Idi Štimac "ukrali" smo nakon škole malo slobodnog vremena kako bi nam otkrila ponešto o sebi i svojim uspjesima, hobijima i ostalim detaljima što čine život perspektivne sportašice.

Trinaestogodišnja Riječanka Ida Štimac članica je SKI Kluba Rijeka i Skijaške kadetske reprezentacije Hrvatske koja je s međunarodnih natjecanja održanih ovog proljeća donijela u našu zemlju četiri zlatne medalje. Zadnja nagrada koju je Ida stavila na svoju policu je nagrada "Dražen Petrović", koju dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor i to ni manje ni više nego najvećoj nadi hrvatskog sporta. 

A doći do vrhunskih rezultata i nagrada, znaju to svi sportaši, daleko je od lakoga posla. Svakog dana Ida rano ustaje i odlazi na skijalište. Trenira se do ručka, oko 14 sati, a uz malo odmora, slijedi učenje, pa opet trening, ovog puta kondicijski. Navečer, prije ranog odlaska na spavanje, mladi skijaši pregledavaju snimke s jutrošnjega trenera.

Na odvojenost od doma, obitelji i prijatelja Ida se odavno navikla jer sličnim životom živi od šeste godine. Kada nije u Rijeci, s prijateljima komunicira preko društvenih mreža. Kada je slobodna, mlada skijašica voli otići do bazena na Kantridi, a da nije sportašica... ma, nema te opcije! Uz skijanje, željela bi postati liječnica.

Na nove pripreme u Austriju, ponovno u režim "trening i samo trening", Ida kreće već 26. rujna, a za njezine odlične rezultate zaslužni su, kaže, i treneri - prvo Rudi Štokić, sada Nikola Androšević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.