Hrvatski radio

Radio Rijeka

Incident na Filozofskom fakultetu

24.04.2014.

11:02

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Incidentom je na riječkom Filozofskom fakultetu počela dvodnevna međunarodna konferencija o industrijskoj baštini, čija je tema čovjek i njegova uloga u razvoju industrije.

Izlaganje dekana Filozofskog fakulteta Predraga Šustara grubo je prekinuo riječki aktivist Mićo Antolović, koji je na engleskom jeziku rekao kako se mnogo novca potrošilo za zaštitu industrijske baštine i druge projekte, od čega se ništa ne vidi. 

Nakon toga je dobacio kako svi smrde pa ih treba osvježiti, te ispraznio sadržaj dva dezodoransa po dekanu, gradonačelniku Rijeke i po prostoriji. Nakon toga je napravljena pauza kako bi se prostorija prozračila, a stigla je i policija, no Antolović je već prije napustio zgradu.

Na konferenciji koju je organizirala udruga Pro torpedo, uz hrvatske izlagače, sudjeluju i znanstvenici iz SAD-a, Njemačke, Italije, Srbije i drugih zemalja, s predavanjima o općim temama vezanim uz industrijsko naslijeđe.

Uz konferenciju je objavljena i brošura koja sadrži sažetke izlaganja na hrvatskom i engleskom jeziku, a u sklopu konferencije sudionici će obići kontejnersku luku na Brajdici. Javlja Jelena Butković, a možete pogledati i video zapis incidenta:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.