Hrvatski radio

Radio Rijeka

Invest forum o pozitivnim pomacima u hrvatskom gospodarstvu

07.11.2014.

14:06

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svjesni smo slabosti domaćeg gospodarstva, ali je važno da je zaustavljen pad na ljestvici lakoće poslovanja u Hrvatskoj i to da se domaći poduzetnici sve više odlučuju za ulaganja, što se vidi po povećanom izvozu, rekao je danas u Opatiji predsjednik Ivo Josipović otvarajući 3. međunarodni Invest forum. Forum pod motom ''Mi nudimo mogućnosti'' potencijalnim investitorima predstavlja mogućnosti ulaganja na području Primorsko-goranske županije i Rijeke.

Treći međunarodni Invest forum u Opatiji protječe u isticanju pozitivnih pomaka u našem gospodarstvu, po čemu se razlikuje od, primjerice, skupa ekonomista Hrvatske. Predsjednik Ivo Josipović naveo je da Hrvatska želi biti moderna ekonomija s održivim razvojem i ekologijom, a Primorsko-goransku županiju je pohvalio kao jednu pri vrhu u Hrvatskoj po konkurentnosti i razvijenosti.

Sredstva koje dobijemo iz fondova Europske unije treba uložiti u proizvodnju, jer ona potiče zapošljavanje, diže standard građana i povećava potrošnju, istaknuo je pomoćnik ministra financija Igor Rađenović

Ministar zdravlja Siniša Varga najavio je dodatna ulaganja u novu riječku bolnicu, u klinike za ginekologiju i pedijatriju, a župan Zlatko Komadina je kao prioritet Primorsko-goranske županije istaknuo prugu prema Budimpešti.

Događanja na Forumu pratila je Blanka Uzelac, poslušajte izvješće o izlaganju predsjednika Josipovića, te izjave Varge i Komadine:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.